söndag 13 april 2014

Book Creator + Explain Everything och Tema Kroppen och vår hälsaI åk 2 har vi arbetat med temat Kroppen och vår hälsa. Vi började med att göra en gemensam planering med en tankekarta, Popplet.
Vi har haft gemensamma genomgångar av olika modeller, varje område har inletts med en gemensam film. Vi har gjort experiment, sjungit, ritat och målat, lärt oss vad några kroppsdelar heter på engelska och lärt oss enkla fraser på engelska.
Barnen har arbetat tillsammans i mindre grupper om två eller tre. Tillsammans har varje grupp skapat sin egen bok om kroppen med egna faktatexter och slutsatser.
Hela klassen har jobbat med temat gemensamt och vi har följts åt med de olika områdena. Barnen har dokumenterat sina kunskaper, skrivit och ritat både med papper och penna samt på iPads.
Vi har använt appen Book Creator för att dokumentera vårt arbete. Därefter har vi fört över allt i appen Explain Everything där varje grupp har läst in sina egna texter. Explain Everyting har vi använt för få en inbäddningskod till varje bok till vår klassblogg. Är man inte ute efter inbäddningskoden kan man spela in allt direkt i Book Creator och spara böckerna i iBooks.
Från Explain Everything har vi sedan laddat upp "filmerna" på  YouTube och där kunnat få en inbäddningskod till vår klassblogg.
Nu har vi skapat egna inlästa digitala böcker. Alla böckerna finns samlade på vår klassblogg, http://idala2005.se, där varje grupp fått en egen sida för publicering.

Till varje bok finns en Dropboxlänk om man vill ladda ner boken och skriva ut den i pdf-format. Annars kommer de att finnas på klassbloggen, intalade och tillgängliga att läsas eller lyssnas på.
Alla böcker är olika och det är underbart att få skapa och göra egna saker men ändå har alla jobbat med samma sak.
Barnen har gjort fantastiska arbete!

1 kommentar:

 1. Dearest Esteems,

  We are Offering best Global Financial Service rendered to the general public with maximum satisfaction,maximum risk free. Do not miss this opportunity. Join the most trusted financial institution and secure a legitimate financial empowerment to add meaning to your life/business.

  Contact Dr. James Eric Firm via
  Email: fastloanoffer34@gmail.com
  https://urgentloanoffer22.blogspot.com/
  Whatsapp +918929509036
  Best Regards,
  Dr. James Eric.
  Executive Investment
  Consultant./Mediator/Facilitator

  SvaraRadera